Siirry suoraan sisältöön

Tanssinopetusta ja videoprojektia

Yhtenä projektina tanssinopettajaopintoihini liittyen sain ajatuksen tehdä videon tanssinopettamisesta. Oli todella mielenkiintoista ensin miettiä käsikirjoitusta ja projektin toteutusta. Ensimmäisenä haasteena oli tietenkin löytää siihen oppilas, joka suostuu opettelemaan tanssimaan ja vielä seuraavaksi kuvattavaksi. Ja dtenkin, kun video tehtiin sekä opiskeluihini että yritystoimintaani. Eräs rohkea mies, jolla ei ollut ennestään minkäänlaista tanssitaustaa lupautui projektiin mukaan ja siten pääsin suunnittelemaan projektia eteenpäin.

Kun innostuu jostain, niin siinä pyörii ajatukset koko ajan ja projekti kehittyy koko ajan. Odotin innolla aina hetkeä, kun pääsin koneen ääreen kirjoittamaan ajatuksia ylös kuvausta varten.

Tango valikoitui opetuslajiksi siksi, että minulla löytyi jonkinlainen tangon rytmi, jota voi käyttää helposti netissä julkaistavassa materiaalissa. Opiskeluihin liittyen projekti piti olla valmiina aika pikaisella aikataululla, joten en ehtinyt tässä vaiheessa etsiä muunlaista musiikkia. Erilaisia rytmejä täytyy jossain vaiheessa hankkia jostain, että pystyy tällaistakin materiaalia tekemään.

Halusin videolla tuoda ilmi, että tanssin oppiminen vaatii perusasioiden opiskelua, harjoittelua ja ahkeraa tekemistä. Tanssi ei kuitenkaan ole tiukkapipoista treenaamista, vaan huumori kannattaa pitää mukana, vaikka välillä voi tullakin epätoivon hetkiä.

Loppujen lopuksi niinhän siinä kävi, että käsikirjoitusta oli mietitty, mutta eihän se taas minut tuntien tullut niin toteutettua 😊 Opetin oppilastani ja kuvasin opetusta. Innostuin opetuksesta ja unohdin videoinnin tärkeyden. Annoin vain videon kuvata ja totesin, että eiköhän sieltä jotain käytettävää materiaali löydy. Toistoja harjoituksiin tuli sopivasti, kun päätin toistaa samoja opetuksia useaan kertaan, että saisimme hyvää videon pätkää kuvauksesta. Päätin jälkikäteen sitten miettiä, että miten saisin videosta jotenkin toimivan kokonaisuuden. Oli ihana opettaa oppilasta, jolla ei ollut vanhasta poisopittavaa, vaan ainoastaan uusia asioita opeteltavana.

Kuvaukset toteutettiin yhtenä iltana ensin sisällä opiskellen ja kuvaten, jonka jälkeen siirryttiin ennen auringonlaskua kuvaamaan ulos harjoittelua. Illalla katsoin vielä pikaisesti videot läpi ja päätin, että täydennetään seuraavana päivänä vähän kuvauksia ja niinhän siinä kävi, että yön aikana asiat olivat työstyneet ja tanssiminen oli jo helpompaa. Oppilaani sanoikin jo illallakin, mutta myös tämän päivän kuvausten jälkeen, että tämä oli paljon hauskempi projekti, kuin mitä hän olisi alun perin uskonut😊

Käydessäni videoita läpi tuli hymy huulille kuvauksista, siitä naurun määrästä ja oppimisen ilosta, jonka oppilaani koki. Kun sain videomateriaalin editoitua, aloin miettiä ääniä ja tekstiä videoon. Huulisynkan täysin toivottomaksi, koska olin puhunut tietenkin opettaessani sitä mitenkään ajattelematta. Noh, eihän näistä koskaan voi tulla täydellistä, kun näitä tekee etenkin ensimmäisiä kertoja. Jotkin äänetkin jouduin kasaamaan palasista, johtuen tuulesta ja häiriöistä kuvausäänessä. Loppujen lopuksi videosta tuli hieno ja sen voi katsoa tästä.

Ihana projekti, jollaisia täytyy tehdä lisää! Ja ihanin kommentti tuli oppilaaltani videon nähtyään, että tästä tuli hyvä ja hän miettii, että jos osallistuisi tanssikursseille jatkossa 😊

(23.7.2019)

Tästä klikkaamalla takaisin blogien etusivulle