Tanssikursseillehan tulla oppimaan tanssimaan vai tullaanko…
Tanssikursseilla opitaan kyllä tanssimaankin, mutta siellä opitaan huomaamatta muitakin asioita. Mutta mitä ne voisivat ollakaan?
Tanssijalla on hyvä vartalon kannatus ja hyvä ryhti. Tanssikurssilla opiskellaan siis rangan asentoa, jalkojen asentoa, keskivartalon tukea, lapatukea sekä pään ja käsien kannatusta yms. Lisäksi opetellaan vartalon asentoa ja painopisteen sijaintia.
Tanssija kohtaa paljon toisia tanssijoita, joille ollaan kaikille kohteliaita. Tanssikurssilla opetellaan siis hyviä käyttäytymissääntöjä, kohteliaisuutta, palautteen antamista, kaikkien hyväksymistä sellaisena kuin ovat ja tanssivat sekä toisen huomioimista. Tanssikurssilla opetellaan huomioimaan ja hyväksymään toisen henkiset rajat juuri siinä, kun ne ovat. Jokaisella on oma tahtonsa, kuinka lähelle toista haluaa mennä tai kuinka koskettaa ja se opitaan huomaamaan ja sitä kunnioittamaan.
Tanssija tarvitsee hyvää fyysistä kuntoa ja liikkuvuutta. Tanssikurssilla voidaan siis myös tehdä lihaskuntoharjoitteita. Olisi hienoa, jos kävisit tanssijan lihaskuntoa ja liikkuvuutta kehittävällä tunnilla tai harjoittaisit muuten lihaskuntoasi.
Tanssija tarvitsee myös lihashuoltoa ja palautumista. Tämän vuoksi tuntien lopussa on usein pieni venyttely. Tanssijan on hyvä huoltaa omaa kehoaan ja antaa sille tarpeeksi lepoa. Voit käydä erilaisilla lihashuoltotunneilla tai venytellä ja huoltaa kehoasi muutoin. Mitä enemmän ikää tulee, sitä hitaammin keho palautuu. Palautumiseen auttaa mm. riittävä nestetankkaus, venyttely ja riittävä uni.
Eli tunneilla opitaan hyvää vartalon kannatusta ja käyttäytymistä, harjoitellaan fyysisiä ominaisuuksia ja huolletaan lihaksia. Tämän ohella opitaan myös tanssimaan!
(2.10.2019)