Siirry suoraan sisältöön

Tanssinilo ja poikkeusaika

Tanssijatkin ovat tällaisessa poikkeustilanteessa todella haastavassa tilanteessa – tanssimaan ei pääse ja tanssitreeneihinkään ei pääse! Todella iso haaste, mutta järjellä ajatellen, tämä on kuitenkin aivan oikea ratkaisu, että tämä poikkeustila saadaan loppumaan kohtuullisen minimaalisin henkilövahingoin.

Onneksi tanssinopettajat ja muusikotkin ovat olleet innovatiivisia ja ovat keksineet käyttää erilaisia striimauksia yms., joiden avulla innokkaat tanssijat saavat edes vähän rauhoitettua kaipuutaan tunneille ja lavoille. Tämä on pakottanut kaikki miettimään mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia keinoja ja hienosti niitä on kehittynytkin.

Olen miettinyt, mitä hyvää tämä poikkeusaika saa aikaiseksi. Koska aivan varmasti tästä jotain hyvää tulee myös tulevaan ”normaaliaikaankin”. Ainakin moni on oppinut, että erilaiset nettistriimaukset ovat yksi hyvä tapa opettaa. Eihän se tietenkään taidon oppimisessa ole se optimaalisin, koska kuvan välityksellä ei kuitenkaan kaikki välity niin hyvin, kuin esimerkiksi kosketuksella ja yhdessä tanssimalla. Mutta paljon siinä on hyvääkin. Ja ehdottomasti se on paljon parempi tapa, kuin ei mitään.

Haasteena on myös paritanssijat, joilla ei ole omaa paria. Tällaisena poikkeusaikana ei välttämättä ole järkevää tavata ihmisiä, jotka eivät ole lähiperheen jäseniä, joten parin kanssa harjoittelu on lähes mahdotonta. Tämän vuoksi nyt ihmisten on, ainakin pahimpaan tanssinälkäänsä tanssittava yksin. Tämän vuoksi haasteena opettajillakin on, että opettaako paritansseja vai soolotansseja vai tekeekö niistä kompromissin jollakin tavoin. Tanssitekniikkaa opetellessahan asiat on ensin opeteltava joka tapauksessa yksin ja sitten yhdistettävä sama parin kanssa yhteen. Joten sen vuoksi tekniikkatreenit näin yksin ovat todella hyvää harjoittelua ”ilman parin häiriötä”.

Ja tietenkin myös kaikki tanssiminen on hyväksi, koska kaikki tanssiminen tukee toistaan, oli kyseessä mikä tahansa tanssilaji. Niin saa liikuttua mieleisellään tavalla eli tanssimalla 🙂

Itse olen suunnitellut myöskin jotain lähiaikoina toteuttavani striimaamalla, joten kohta pääsemme tanssimaan edes virtuaalisesti. Katsotaan ajan kanssa, millaista tanssia striimauksiin tuleekaan 🙂 Kannattaa seurata sosiaalisen median kanaviani (fb ja ig), joissa ne näkyvät ja joihin musiikinkäyttöön on lupa toistaiseksi voimassa näin poikkeusaikaan liittyen. Laitan myös nettisivujeni ajankohtaista-osioon tiedon fb-tapahtumasta, kun sen ajankohta selviää. Jos sinulla on sosiaalinen media käytössä, näet tapahtuman alta striimauksen suoraan tai tallenteena jälkikäteen jonkin aikaa. Tapahtuman jälkeen lisään linkin nettisivuilleni suoraan striimauksen tallenteeseen, että sitä pääsevät katsomaan myös sellaiset henkilöt, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa.

Nautitaan tästä tanssin ja musiikin paljoudesta, jota löytyy eri kanavista sekä ilmaisena että maksullisena ja lähes joka päivä. Toivotaan, että tanssikoulut ja -seurat ja kaikki tähän liittyvät toimijat ympäri Suomen selviävät tästä poikkeusolosta ja kun tilanne rauhoittuu, toiminta normalisoituu. Kaikki tanssikoulut ja -seurat, kuten kaikki muutkin pienyritykset ja seurat tarvitsevat meidän kaikkien tukea, joten kannetaanhan oma kortemme kekoon ja tuetaan niiden toimintaa omien mahdollisuuksiemme mukaisesti. Ja toivotaan, että mahdollisimman moni toimija selviytyy tästä ajasta ja toiminta palaa sitten mahdollisimman nopeasti seuraavaan aikaan, joka on todennäköisesti kuitenkin jotenkin vähän erilaista, kuin ennen tätä aikaa. Kuinka paljon tämä poikkeustila luokaan uusia toimintatapoja, jotka osittain varmasti jäävätkin käyttöön, jossakin muodossa…

Tanssin iloa kaikille sinne kotiin! Malttakaa pysyä kotosalla mahdollisuuksien mukaan, niin selätämme tämän tilanteen mahdollisimman nopeasti. Pidetään lippu korkealla ja siten mieli positiivisena 🙂

(13.4.2020)

Tästä klikkaamalla takaisin blogien etusivulle