Siirry suoraan sisältöön

Opetan usein mieluummin tanssiteknisiä asioita, kuin pelkkiä askelia. Kun minulta tilattiin kurssia, jossa etenkin naisille opetettaisiin tanssiaskelia lavatansseja ajatellen, aloin miettimään siihen vähän toisenlaista ajatusta. Vienti ja seuraaminen ovat minusta tärkeämpiä asioita, kuin tanssiaskeleet, vaikka nekin on hyvä olla hallussa, ainakin jollakin tapaa.

Lavis-lavatanssijumppa on jo olemassa oleva lisensoitu tuote, jossa siis tanssitaan yksin lavatanssimaisia asioita erilaisilla jumppaliikkeillä täydennettynä. Näin kuitenkin tärkeänä viennin ja seuraamisen lavoilla tanssimista ajatellen, joten lähdin tästä miettimään, että miten niitä voisi opettaa.

Päädyin ajatukseen, että opettaessani, tässä tapauksessa naisille seuraamista, minun täytyy miettiä, että miten voisin opettaa useammille naisille kerralla samoja asioita. Miettien siis, että kyse ei ole pelkistä tanssiaskelista, vaikka nekin täytyy kyllä opiskella. Tähän totesin tarvitsevani jonkinlaisia apuvälineitä, joita tässä tapauksessa olivat kepit ja lyhyet kuminauhat. Niiden avulla pääsen opettamaan perusasioiden ja tanssiaskeleiden lisäksi seuraamistaitoja.

Tätä miettiessäni päädyin tekemään asiasta videon loistavan parin naisen kanssa, josta selviää mistä on kyse. Videota kuvatessa oli todella hauskaa ja naurua riitti. Kuten varmasti tällaisia tunteja pitäessäkin!

Tätä samaa ajatusta pystyy hyvin soveltamaan myös viennin opettamiseen, koska usein miten tanssikursseilla on seuraajia enemmän, kuin viejiä. Kohtuullisen kokoisille ryhmille pystyy tällä tavoin yksikin opettaja opettamaan melko vähäisillä apuvälineillä.

Loistava projekti ja innolla odotan jatkoa tähän, kun pääsen käytännössä testaamaan tätä enemmänkin. Ilmoittelethan, jos olet tällaisesta opiskelusta kiinnostunut, niin laitetaan ryhmä kasaan!

Videon soololavatanssista näet tästä.