Siirry suoraan sisältöön

Tahtoo TANSSIA! Mutta miten?

Tanssijoille tällainen poikkeusaika on aikamoinen haaste. On tottunut tapaamaan samanhenkisiä ystäviä lavoilla ja treeneissä ja nyt heitä ei pääse tapaamaan juuri missään. Tanssiminen on ollut monelle iso osa elämää ja myös hyvä monipuolinen liikuntamuoto ja nyt se kaikki on viety…

Moni tanssiva ihminen on tässä vaiheessa jo sitä mieltä, että tahtoo tanssimaan! Rajoituksia puretaan vähitellen hallituksen toimesta ja tanssijat odottavat todella paljon tanssilavojen ja kurssien alkamista. Mutta maltetaan vielä vähän…

Tätä tanssimisen iloa olen itse pyrkinyt purkamaan tanssimalla rivitansseja livenä facebookissa. On hienoa opetella koreografioita, sovittaa niitä kotimaiseen musiikkiin ja opettaa niitä livelähetyksessä. Olen nauttinut opettamisesta uudella tavalla ja samalla olen asettanut itseni ja tekemiseni hyvinkin ”paljaaksi”. Se on itselle raakaa, mutta toisaalta niin antoisaa… Ja lisäksi on antoisaa miettiä tanssia vähän toisella tavoin. Itse lavoilla tanssiessani en ole tottunut koreografioihin kovin paljoa ja niiden opettelussa on ollut tekemistä, mutta nautin suunnattomasti tanssimisesta ja uuden opettelusta. Ja näin olen saanut tanssia, toivottavasti tekin olette tanssineet!

Tanssia on onneksi paljon tarjolla verkossa useilta eri toimijoilta ja useista eri genreistä, joten lähes joka päivä löytyy livestreamia tai ainakin tallenteita tanssittavaksi. Hienoa, että tätä kautta pääsee tutustumaan myös oman tanssigenrensä ulkopuoliseen tanssimaailmaan hyvinkin helposti. Paljon siis uusia mahdollisuuksia 🙂

Itse juuri kieltäydyin osittain kesän ja syksynkin tarjotuista opetuksista. Kesällä en ainakaan uskalla riskeerata oppilaideni sekä heidän ja omankin lähipiirin terveyttä olemalla kenties itse tartuttajana tietämättäni ja näkemällä siten satoja ihmisiä, vaikkakin pienen etäisyyden päästä, riskit kasvavat huomattavasti. Syksylle minulla on vähän toisenlaisia suunnitelmia tanssin suhteen vähitellen kehitteillä. Aika näyttää, miten ja millä aikataululla ne alkavat selkeytyä ja edetä.

Ensi kesälle kuitenkin tavoitteena on tanssia soolona tansseja ulkona turvavälein ja nauttia siten tanssituttujen tapaamisesta näköyhteydellä, mutta kuitenkin riittävän etäällä. Toivottavasta näen mahdollisimman monta tanssituttua edes tällä tavoin!

Yksityistunteja ja pienryhmätunteja pidän myös tilattaessa turvavälit huomoiden. Eli jos haluat harjoitella vaikkapa tanssitekniikkaa tai jotain muuta tanssiin liittyvää, niin otapa yhteyttä joko itse, parin kanssa tai vaikkapa muutaman hengen ryhmällä, niin mietitään yhdessä toteutustapaa.

Paritanssin aika tulee vielä, myös meille, joilla ei ole omaa paria. Nyt on hyvä vain malttaa ja odottaa turvallisempaa aikaa. Olen ainakin itse tyytyväinen, että nyt on aikaa ulkoilla ja kesällä kun pääsee harrastamaan kaikkea Suomen upeassa luonnossa.